Änglar med glorian på sné

Nöel Coward går igen

Julius Malmström och Vicky von der Lancken

Hela England rystes om i sina grundmurar när Noël Cowards komedi Fallen Angels hade premiär 1925. Drottning Victoria hade visserligen lämnat det jordiska för 24 år sedan men den dygd och moral som man förband hennes regeringstid med prägladde fortfarande nationen. Sex före äktenskapet och otrohet var begrepp som de välsituerade borgerskapet inte var främmande för, men det var inget man talade om och definitivt inget man gick på teater för att se.

Så skrev Coward en komedi där två socitetsdamers lättefulla förhållande till det heliga äktenskapet gick rakt ut till teaterparkettens publik. Att damerna dessutom berusade sig under handlingens gång istället för att hålla sig till det koventionella tedrickandet sågs inte med blida ögon.

En bearbetad version av Fallen Angels har spelats på West End i London. Det var en succé. Adde Malmberg står för manusbearbetningen när det är dags för Eva Rydberg och Evabritt Strandberg att berusa sig i sin gemensamma franske älskare. Änglar med Glorian på sné är en komedi som bjuder dig på många skratt.

Föreställningen hade premiär den 10 oktober 2003 på Nöjesteatern i Malmö

Medverkande

Eva Rydberg
EvaBritt Strandberg
Siw Carlsson
Tommy Juth
Håkon Svenson
Toni Rhodin

Kreativt team

Producent Julius & Vicky Nöjesproduktion
Manus Noel Coward
Omarbetning Adde Malmberg
Regi Jan Hertz
Gå med i vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och få exklusiva inbjudningar till förhandsvisningar, premiärer och mycket mer.

Klicka här & gå med Stäng
Vilka nyhetsbrev vill du ha?
Stäng
Tack för
din intresse