Björn Skifs Show

En gnistrande show med en stor entertainer

Björn Skifs:
”Äntligen tillbaka i Göteborg! För första gången med ett längre gästspel sedan .oj oj oj ..1978! Jösses! Och fast det gått nästan tre decennier kan jag fortfarande komma ihåg den härliga känslan och stämningen som faktiskt alltid infinner sig när man får uppträda i den här sta´n. Det är en ren lycka att få komma hit igen!”

Björn Nils Olov Skifs från Vansbro i Dalarna firar snart fyrtio år som professionell underhållare. ”Eller vad det nu är jag är. Jag vet fortfarande inte vad jag är” tillägger han och skrattar.

Om inte han vet, så vet de flesta av oss att han har gjort det mesta inom musikalisk underhållning. Nu är han tillbaka med en ny stor krogshow. Ett arbete som började hösten 2003 med planeringen av en ny skiva. Snart föddes tanken på att utveckla det hela till en show. Något som han jobbade fram med sin fru Pernilla. ”Jag ville vara lite flottare för en gångs skull. Som gammal jeansnisse känns det roligt att få ta på sig en smoking, utan att tappa bort sig själv. Både sceniskt och musikaliskt skulle inspirationen kunna beskrivas som en del Las Vegas, lite 40-50-tal, en del ”idag” plus en viss småknäpphet som jag tror är mycket Björn Nils Olov”.

Hasse Gardemar är även denna gång Björns kapellmästare. ”Min konsertturné 2002 är bland det roligaste jag gjort i hela mitt liv. Därför känns Hasse som ett självklart val för den här showen. En fantastiskt lyhörd arrangör och musikant. Kompbandet är i stort sett samma som var med mig på turnén. Suveräna musiker och härliga grabbar. Vi har lagt ned mycket energi på att handplocka hela ensemblen. När man jobbar ihop länge är det också viktigt att man fungerar socialt. Trivs man tillsammans så märks det också på scenen, är min erfarenhet. Något man också känner som publik. Efter alla år tycker jag det är fantastiskt att det kommer människor och lyssnar på mig. Några av de bästa stunderna i mitt liv, är tillsammans med en publik. Jag kommer att ha svårt att vara utan den en dag när jag lägger av. Om jag lägger av. Att stå på scenen ger fortfarande en härlig känsla i kroppen. På den ”feelingen” är jag ”hooked”, kan man säga”.

Premiär våren 2005 på Eriksbergshallen i Göteborg

Medverkande

Björn Skifs

Dansare

Tomas Ahlgren
Stefan Clarin
Martin Crommert
Olle Ingeson
Edvin Karlsson
Tobias Norenstedt
Elisabet Edgren
Eva Jonsson
Liliane Jonsson
Anna-Maria Hallgarn (även kör)
Malin Nilsson (även kör)

Ensemble

Kapellmästare Hans Gardemar
Gitarr Magnus Bengtsson
Bas Bosse Persson
Trummor Peter Milefors
Percussion/Slagverk Tomas Bergquist
Keyboards Jörgen Ingeström
Trumpet 1 Hans Dyvik
Trumpet 2 Jonas Lindeborg
Trombon Magnus Svedberg
Träblås Johan Alenius
Träblås Jonas Wall
Konsertmästare Peter Gardemar
Violin Pelle Appelin
Violin Marie Hedvall
Violin Hanna Helgegren
Violin Carolina von Knorring
Violin Ola Lindgård
Viola Andreas Lindahl
Viola Ulla Stern
Cello Mats Lindberg

Kreativt team

Producenter EMA Telstar/Blixten Henriksson
Producent Cirkus Palle Gustavsson
Regi och koreografi Pernilla Skifs
Scenografi Mikael Varhelyi
Kostym Camilla Thulin
Mask/Peruk Robin Karlsson
Ljuddesign/Operatör Cenneth Almgren
Ljusdesign Kenneth Björk
Gå med i vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och få exklusiva inbjudningar till förhandsvisningar, premiärer och mycket mer.

Klicka här & gå med Stäng
Vilka nyhetsbrev vill du ha?
Stäng
Tack för
din intresse