En kväll för Vår Drottning

hyllningsföreställning i samband med Drottning Silvias 70-års dag

Vicky von der lancken presenterar

Hyllningsföreställning för Drottning Silvia på Oscarsteatern. Intäkterna går till nystartad stiftelse för världens utsatta barn.

Vid en föreställning den 19 december firades Drottning Silvias 70-årsdag, i närvaro av kungafmiljen, på Oscarsteatern i Stockholm. Samtidigt uppmärksammades hennes arbete för världens utsatta barn.

Värdinna för föreställningen ”EN KVÄLL FÖR VÅR DROTTNING” var Lill Lindfors. Övriga artister som medverkade var Tomas Ledin, Lena Philipsson, Peter Jöback, Karl Dyall, Hanna Lindblad, Rennie Mirro, Simone Moreno, John Lundvik och Poplabbet samt barn och ungdomar från BASE 23 och Lilla Akademien.

Idé och initiativ till evenemanget kom från Kirstine von Blixen-Finecke och Olof Stenhammar. De vände sig till Oscarsteaterns teaterdirektör och producent Vicky von der Lancken, om möjligheten att producera föreställningen. ”Den frågan kan bara besvaras med ja. Det är förstås en stor ära att få göra denna hyllning till Drottningen och samtidigt kunna göra en insats för världens utsatta barn”, sa en glad och stolt Vicky von der Lancken.

Vicky har till sin hjälp tagit Roine Söderlundh som regissör och koreograf och Peter Ström bistår med redaktionell medverkan. Orkestern leds av kapellmästare Hans Gardemar.

Föreställningen sändes även i SVT på Drottningens födelsedag den 23 december 2013.

Hela överskottet från biljettförsäljningen gick oavkortat till Drottning Silvias stiftelse ”Care About the Children” en nystartad stiftelse till förmån för utsatta barn i världen. Stiftelsen, som överlämnades under föreställningen, var ett sätt att uppmärksamma och tacka Drottningen för hennes långa engagemang för att förbättra livet för barn runtom i världen och ge henne möjlighet att fortsätta det arbetet med oförsvagad kraft.

Stiftelsen öppnade även upp för allmänheten att ge sitt bidrag som ett sätt att gratulera Drottningen på 70-årsdagen och stödja hennes arbete för världens utsatta barn.

”Vi som tagit initiativet till Care About the Children vill hylla Drottning Silvia och tacka för allt hon har gjort och gör för barn världen över. Vi vill ge henne möjligheten att hjälpa fler, och varje bidrag oavsett storlek är välkommet” sa Olof Stenhammar, initiativtagare och ordförande i Drottning Silvias stiftelse.

Medverkande

Lill Lindfors
Tomas Ledin
Lena Philipsson
Peter Jöback
Karl Dyall
Hanna Lindblad
Rennie Mirro
Simone Moreno
John Lundvik
Poplabbet
BASE 23
Lilla Akademien

Kreativt tem

Producent Vicky von der Lancken
Idé och initiativ Kirstine von Blixen-Finecke
Idé och initiativ Olof Stenhammar
regissör och koreograf Roine Söderlundh
redaktionell medverkan Peter Ström
kapellmästare Hans Gardemar
Gå med i vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och få exklusiva inbjudningar till förhandsvisningar, premiärer och mycket mer.

Klicka här & gå med Stäng
Vilka nyhetsbrev vill du ha?
Stäng
Tack för
din intresse