Forever plaid

Broadway musical med musik från 50- och 60-talet

1990 hade den premiär på Broadway i New York. Nu spelas den i på Nalen i Stockholm ”Forever Plaid” av Stuart Ross och James Raitt med Martin Stenmarck i en av huvudrollerna och en Broadwaymeriterad regissör – Michael Dalager – vid rodret.

Forever Plaid handlar om fyra svärmorsdrömmar i 60-talets USA vars högsta önskan är att bilda ett popband. Men de är inte några rebeller och jagar inte brudar utan de lever och dör för musiken. Handlingen bärs fram av ett trettiotal 60-tals hits av bl a Sam Cooke, Burt Bacharach, Al Jolson, Hoagy Carmichael, Harry Belafonte – ja, även Lennon-McCartney får plats i finalscenen. Grundidén med hitlåtar, som för handlingen steg för steg framåt, är samma som Björn & Benny använt i ABBA-musikalen Mamma Mia.

Martin Stenmarck spelar rollen som Frankie, vars dröm är att lämna lagerarbetet och bli sångare. Jakob Stadell, från Guys & Dolls på Oscars, spelar bilmekanikern Jinks. Rörmokaren Smudge spelas av Anders Butta Börjesson från bl a Kristina från Duvemåla. Sparky spelas av Joachim Bergström från bl a Miss Saigon på Göta Lejon. I föreställningen får de fyra killarna chansen på Hilton men på väg till debutspelningen krockar de med en buss och dör. Tack vare sina skötsamma liv får de stiga ner från himlen och göra entré – samma kväll…….

Sedan 1980 har Forever Plaid satts upp på fler än hundra teatrar världen över. Regissören Michael Dalager kommer närmast från Forever Plaid-uppsättningen i San Diego. Tidigare har han bl a själv spelat på Broadway i ”The King and I”, i rollen som Prince of Burma.

Premiär den 28 september 2000 på Nalen

Medverkande

Martin Stenmarck
Jakob Stadell
Anders Butta Börjesson
Joachim Bergström

Kreativt team

Regi Michael Dalager
Kostym Micke Hillbom
Ljusdesign Joachim Lantz
Scenografi/bygg Jalle Wester
Ljud Jocke Fagerström
Scenteknik/kostym/rekvisita Lovisa Holmqvist & Jesper Ericsson
Gå med i vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och få exklusiva inbjudningar till förhandsvisningar, premiärer och mycket mer.

Klicka här & gå med Stäng
Vilka nyhetsbrev vill du ha?
Stäng
Tack för
din intresse