Grottmannen

ett hejdlöst försvarstal!

Vi vet alla att män och kvinnor är olika. Vi lever i olika världar med olika värden och regler. Vad Grottmannen lyckas med är att på ett humoristiskt sätt undersöka och förklara de grundläggande skillnaderna mellan könen. Troligtvis på ett bättre och mer förståeligt sätt än någon tidigare gjort. Grottmannen ger människor ett sätt att förstå deras partners medan de skrattar. Det sker nästan lite healing när ett par sitter i en mörk teaterlokal och skrattar till-sammans med hundratals andra par och inser att de inte är ensamma om sina problem, säger manusförfattaren Rob Becker.

Grottmannen sattes upp för första gången 1991 och den har spelats för över två miljoner besökare i USA. Den är dessutom den enmansföreställning som spelats längst på Broadway. Grottmannen eller Defending the Caveman som den heter på originalspråket, hade Broadwaypremiär på Helen Hayes Theatre den 26 mars 1995. Det var när den 399:e föreställningen gjordes i juli 1996 som pjäsen satte rekord som den mest spelade monologen. Grottmannen passerade då de tidigare rekordhållarna Lily Tomlins Search For Intelligent Life in The Universe och Jackie Masons The World According To Me. New York Citys dåvarande borgmästare Rudolph Guiliani utnämnde dagen därpå, den 18 juli, till Caveman Day i New York City och döpte om West 44th Street till Caveman way!

Innan Grottmannen lämnade New York för en landsomfattande turné i USA hade Rob Becker gjort över 700 föreställningar på Broadway.

I Sverige har Brasse Brännström tagit skrattsuccén Grottmannen på utsåld turné i samarbete med Riksteatern och bejublade gästspel i Göteborg och Malmö samt i Stockholm på Maximteatern.

Föreställningen hade premiär den 30 januari 2004

Medverkande

Brasse Brännström

Kreativt team

Producent Vicky von der Lancken
Producent 3Sagasentertainment
Översättning Brasse Brännström
Bearbetning Brasse Brännström
Bearbetning Bjarni Thorsson
Regi, scenografi och ljussättning Bjarni Thorsson
Gå med i vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och få exklusiva inbjudningar till förhandsvisningar, premiärer och mycket mer.

Klicka här & gå med Stäng
Vilka nyhetsbrev vill du ha?
Stäng
Tack för
din intresse