Knäpp igen

en jubileumskavalkaskad

Nöjesknäppen & Vicky Nöjesproduktion

Nöjesknäppen & Vicky Nöjesproduktion presenterar en jubileumskavalkaskad.

Vad är en Knäpp upp egentligen?
Här ger Povel Ramel en programförklaring:

1. Knäppuppen börjar elastiskt. Detta betyder att ingen egentligen vet riktigt när. Varken publik eller ensemble. Det är ju alltid något att ha gemensamt.
2. Knäppuppen saknar revyns kontur! Den har i stor utsträckning skrivit sig själv. Författaren har egentligen bara haft att sitta och vakta den och att här och var ingripa med en hjälpande penna.
3. Knäppuppen ensam bär hela ansvaret för vad som händer på scenen. De agerande har ofta med stor tveksamhet rättat sig efter dess fordringar.
4. Knäppuppen undandrar sig samtidigt allt negativt bedömande. Den tar inte emot kritik! Och det är vi den evigt tacksamma för.
5. Knäppuppen kan bestå av precis vad som helst från träskodans och siamesisk boxning till tvångsallsång under tortyr och gåsmiddagar.
6. Knäppuppen har dessutom rätt att förefalla illa repeterad. Ingen vet hur många personer som egentligen är med i den. Det dyker upp nya varje dag.
7. Knäppuppen visar trots allt svaga symptom till viss ambition. Den vill vara ett ovanligt och ologiskt litet knappspel och vi tänker inte hindra den. För när allt kommer omkring utger den sig inte för att vara annat än vad den i själva verket är – en KNÄPP UPP!

Så, kära lyckliga publik! Knäpp upp i halsen! Och knäpp upp humöret en bit! Lätta på dom andliga knäppkängorna och trivs! Och låt inte oss störa för mycket.
Med utmärkt flugaktning eder Povel Ramel

År 1992 var det 40 år sedan Povel Ramel presenterade den första Knäpp upp revyn. Sedan dess har det blivit många bejublade föreställningar. Povel Ramel har och har haft, en förmåga att som få andra hitta den där extra kreativiteten genom åren. Men han har naturligtvis haft god hjälp av gamla och nya vänner som till exempel Martin Ljung, Hasse Alfredson och Johan Ulveson. Nu säger Povel Ramel själv att det antagligen är sista gången han ställer sig på revyscenen och kallar därför föreställningen Knäpp igen. Det kommer att bli en jubileumskavalkad utan motstycke. Förutom den fasta ensemblen i föreställningen vill Povel även hylla det äldre gardet bl a Martin Ljung, Brita Borg, Gunwer Bergkvist och Hasse Alfredson och därför kommer de att dyka upp som gästartister lite då och då.

Revyn kommer att innehålla både gamla favoriter och nytt material, som Povel skrivit.

Premiär den 16 september 1992 på Cirkus
Föreställningen flyttade till Göteborg och Malmö under 1993

Medverkande

Povel Ramel
Wenche Myhre
Grynet Molvig
Magnus Uggla
The Real Group
Charlott Strandberg
Johan Ulveson

Gästartister

Brita Borg
Martin Ljung
Gunwer Bergkvist

Kreativt team

Producent Vicky von der Lancken
Regi Jackie Söderman
Kostym Christer Lindarw
Dekor Kicki Ilander
Kapellmästare Anders Eljas
Fotograf Joakim Strömholm
Gå med i vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och få exklusiva inbjudningar till förhandsvisningar, premiärer och mycket mer.

Klicka här & gå med Stäng
Vilka nyhetsbrev vill du ha?
Stäng
Tack för
din intresse