Showbusiness

A Hollywood Tribute – En resa till en tid när musikalfilmerna var som hetast!

2ENTERTAIN OCH VICKY NÖJESPRODUKTION PRESENTERAR

Efter succé på Grand Hotel julen 2008 kom succétrion från Singin´in the rain tillbaka till Oscarsteatern med föreställningen Showbusiness – A Hollywood Tribute.

En hyllning till Hollywood
Föreställningen är en resa till en tid när musikalfilmerna var som hetast och när sång- och dansartister som Fred Astaire, Gene Kelly och Judy Garland slog igenom. Klassiska nummer får en ny förpackning av den rutinerade trion från Singin´in the rain i regi av Roine Söderlundh samt av en stor orkester under ledning av Jan Radesjö. För att höja spänningen ytterligare medverkar även en hemlig gästartist.

Kort om artisterna
Karl Dyall är en flitigt anlitad dansare och koreograf, med en dansutbildning från Stockholms gator och torg. Han blev svensk mästare i breakdance -84 och var med och grundade dansgrupppen Bounce. Karl har medverkat i flera musikaler och bland annat fått utmärkelsen Guldmasken för sin medverkan i musikalen Fame på China Teatern. Han har gjort roller både på Riksteatern och Stockholms stadsteater och löpande koreograferat för scen, tv och film.

Hanna Lindblad är utbildad vid Balettakademiens Musikalartistutbildning i Göteborg. Hon har medverkat i ett flertal musikalproduktioner, både på Göteborgs Operan och i Stockholm, bland andra Sound of music, Trollkarlen från Oz och Saturday Night Fever. Hanna har också jobbat med artister som Lill-Babs, Martin Stenmarck, Stefan Odelberg, Sven-Ingvars och Joe Labero. År 2006 fick Hanna en Guldmask för bästa kvinnliga huvudroll i musikalen Singin’ in the rain.

Rennie Mirro är utbildad vid Svenska Balettskolan och var fast anställd vid Kungliga Operabaletten åren 1989-1997. Rennie har medverkat i flera musikaler, mest uppmärksammad kanske i rollen som Danny i Grease, för vilken han också fick en Guldmask. År 2006 fick Rennie ytterligare en Guldmask för bästa manliga huvudroll i musikalen Singin’ in the rain.

I föreställningen på Grand Hôtel medverkade även LaGaylia och när föreställningen flyttade över till Oscarsteatern med nypremiär den 2 februari 2009 medverkade Sharon Dyall, som gästartist.

Showbusiness – A Hollywood Tribute produceras av Vicky Nöjesproduktion och 2Entertain.

Föreställningen hade urpremiär på Grand Hôtel i Stockholm den 19 november 2008 och förflyttades sedan till Oscarsteatern med nypremiär den 2 februari 2009.

Kreativt team

Fotograf Mats Bäcker
Grafisk design Yourdesign/Therese Sandström
Filmklipp David Nordström/Green Wall Designs
Gå med i vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och få exklusiva inbjudningar till förhandsvisningar, premiärer och mycket mer.

Klicka här & gå med Stäng
Vilka nyhetsbrev vill du ha?
Stäng
Tack för
din intresse