Singin´in the rain

megasuccén tillbaka på Oscarsteatern

VICKY NÖJESPRODUKTION & 2ENTERTAIN PRESENTERAR

SINGIN´ IN THE RAIN” är historien om hur stumfilm blev talfilm, om Hollywood-stjärnors uppgång och fall, en komisk musikal med häftiga dans och
steppnummer, stor orkester och folkkära skådespelare.

Vi följer stumfilmsdivan Lina Lamont (Maria Lundqvist/Hege Schöyen), som får problem när hon plötsligt ska leverera repliker. Lina är van att posera och agera utan att tala eller sjunga, men nu måste hon visa att hon kan behålla sin stjärnstatus även i talfilmens värld. Linas mikrofonteknik är obefintlig, hennes röst är… annorlunda… Låter man som Lina så kan det bli riktigt besvärligt.

Hanna Lindblad gör skådespelerskan Kathy, en ung, söt sångbegåvning som blir anställd som Linas röstersättare. I kameralinsen är det Lina som syns, men Kathy som hörs. Allt sker i största hemlighet, utåt är allt som vanligt, men bakom scenen råder kaos!

I rollen som Don Lockwood, Lina Lamonts stumfilmskavaljer, möter vi Rennie Mirro. Don faller handlöst för Kathy. Även han måste rädda sin karriär och idén om en musikalfilm ger honom chansen att lyckas! Som Dons charmiga vän, Cosmo Brown, ser vi Karl Dyall. De båda vännerna ser till att scengolvet glöder, trots hällande regn!

Vem får vem? Vems stjärna lyser starkast? Möt glitter och glamour, exklusiva miljöer, en frustrerad filmdirektör som spelas av Allan Svensson, se Ewa Roos som en äkta skvallerdrottning, Henrik Dorsin/Johan Rheborg som hysterisk regissör och Monica Nielssen i rollen som en synnerligen förtvivlad talpedagog .
Välkommen på besök i filmens värld.

Detta gästspel inleddes den 4 februari 2010 på Oscarsteatern

Urpremiären ägde rum den 21 september 2006 på Oscarsteatern i Stockholm. Därefter spelades föreställningen hela fyra säsonger i Stockholm för utsålda hus. Därefter flyttade den till Göteborg och den 22 maj 2008 hade den premiär på Scandinavium där den spelades t o m den 15 juni 2008. Det har totalt spelats 275 föreställningar från premiären hösten 2006.

Medverkande

Don Lockwood Rennie Mirro
Cosmo Brown Karl Dyall
Kathy Selden Hanna Lindblad
Lina Lamont Maria Lundqvist 4-27 feb/Hege Schoyen fr o m 4 mars
Roscoe Dexter Henrik Dorsin 4 febr-13 mars/Johan Rheborg fr o m 4 feb
R.F Simpson Allan Svensson
Miss Dinsmore Monica Nielsen
Dora Baily Ewa Roos

Kreativt team

Regissör Bo Hermansson
Koreograf Roine Söderlundh
Scenografi Ingemar Wiberg
Kostym Inger Elvira Pehrsson
Peruk/Mask Horst Stadlinger
Svenska sångtexter Bo Carlgren
Musikalisk ledning Jan Radesjö
Producent Vicky von der Lancken
Medproducent Bosse Andersson
Fotograf Mats Bäcker
Grafisk design Yourdesign/Therese Sandström
Gå med i vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och få exklusiva inbjudningar till förhandsvisningar, premiärer och mycket mer.

Klicka här & gå med Stäng
Vilka nyhetsbrev vill du ha?
Stäng
Tack för
din intresse