Spamalot

En kärleksfull rip-off av filmen ”Monty Python and the Holy Grail”

Vicky Nöjesproduktion i samarbete med Julius Production och 2Entertain presenterar

Spamalot, som tillhör 2000-talets mest prisade musikaler. När föreställningen spelades på Broadway nominerades den år 2005 till hela 14 Tony Awards – fler än någon annan musikal det året. Sverigepremiären gick av stapeln på Nöjesteatern i Malmö under hösten 2010 och även här blev musikalen en stor publik- och kritikersuccé. Under hösten 2011 var det äntligen dags för musikalen att inta anrika Oscarsteatern i Stockholm.

Spamalot är en kärleksfull rip-off av filmen “Monty Python and the Holy Grail” (Monty Pythons galna värld). Spamalot är den legendariska berättelsen om Kung Arthur (Henrik Dorsin) och riddarna av det runda bordet: Sir Robin (Johan Glans), Sir Lancelot (Adde Malmberg), Sir Galahad (Robert Rydberg) och Sir Bedevere (Henrik Hjelt), som slår sina mer eller mindre kloka huvuden ihop i jakten på den heliga graalen. Dessutom ingår en mycket sexig balett (med damer!). För att inte tala om kossor, mördarkaniner, fransmän och Damen i sjön (Nina Söderquist). Kung Arthurs häst och tjänare spelas av Kim Sulocki och som prins Herbert ser vi Mattias Linderoth.

Föreställningen hade premiär på Oscarsteatern den 5 september 2011. Urpremiären i Sverige ägde rum på Nöjesteatern i Malmö hösten 2010.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och få exklusiva inbjudningar till förhandsvisningar, premiärer och mycket mer.

Klicka här & gå med Stäng
Vilka nyhetsbrev vill du ha?
Stäng
Tack för
din intresse