Wickmans wänner

Konsertturné med Putte Wickman och hans wänner

Vicky von der Lancken och Anders Berglund

Putte Wickman gör det igen! med wännerna Skifs, Johnson, Berglund m.fl. Efter att ha sålt ut Stockholms konserthus två gånger på en dag hösten 2004, gjorde han en landsomfattande turné med sina kamrater, bland andra Povel Ramel, Svante Thuresson, LaGaylia Frazier och Viktoria Tolstoy tillsammans med Anders Berglunds storband. Men publiken vill ha mer – och, lyckligtvis ville Putte det också!

Hösten 2005 gjordes en ny turné tillsammans med Björn Skifs och Jill Johnson – Wickmans Wänner. Här uppträdde ett gäng tidlösa musikanter tillsammans på scenen – alla lika unga, erfarna och oefterhärmliga. För det vokala svarade två av landets mest begåvade och populära artister Björn Skifs och Jill Johnson. Medverkade gjorde även Sarah Dawn Finer och Britta Bergström. I föreställningen från Stockholms Konserthus, fick vi även njuta av en annan legend – Toots Thielemans med sitt munspel, som gjorde ett bejublat inhopp liksom yrvädret LaGaylia. För att det garanterat skulle svänga ordentligt från den första takten till den sista så backades solisterna upp av Anders Berglunds eminenta storband. Bättre kunde det inte bli.

Putte Wickman, som fyllde 80 år den 10 september 2004, har en stor och trogen publik både i Sverige och utomlands. Att svika den verkar inte ligga för honom. Många undrar varifrån Putte Wickman får drivkraften. Hur är det möjligt för en människa, att ha sån lust till sitt arbete, att han kan hålla den här arbetstakten? Ingen vet, men sannolikheten talar för att energin kommer från musiken. För att komma till den slutsatsen behöver man bara höra honom spela.

Nu kan Putte Wickman och hans wänner spela hemma hos dig – föreställningen finns utgiven på DVD

Gå med i vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och få exklusiva inbjudningar till förhandsvisningar, premiärer och mycket mer.

Klicka här & gå med Stäng
Vilka nyhetsbrev vill du ha?
Stäng
Tack för
din intresse