Zpanska flugan

årets sommarsuccé på Krusenstiernska gården i Kalmar

Vicky nöjesproduktion, 2entertain & Hustruskolan aB presenterar

Succétrion tillbaka i Kalmar med bearbetad klassiker

Sommarens teaterupplevelse på Krusenstiernska gården i Kalmar blir en ny tappning av den klassiska komedin Spanska flugan! Det blir ett kärt återseende av trion Suzanne Reuter, Robert Gustafsson och Peter Dalle som tillsammans gjorde succén Lånta Fjädrar 2008 under Kalmar friluftsteaters första sommar.

Peter Dalle och Robert Gustafsson har gjort en bearbetning av den välkända och omtyckta föreställningen som i deras version blir Zpanska flugan. Även bekanta ansikten från förra sommaren, som Per Svensson och Ewa Roos, kommer att stå på scen i Zpanska flugan och regissera kommer Leif Lindbom att göra, som även var regissör för Svensson Svensson i somras.

Föreställningen utspelar sig i 50-talets Kalmar där senapsfabrikör Gottfrid Stark (Peter Dalle) bor med hustrun Harriet (Suzanne Reuter) vars mål är att gifta bort sin dotter Inga med den något bortkomne och tunnhåriga norrlänningen Molgam Ribba (Robert Gustafsson). Inga däremot har bara ögon för advokat Rudolf Valentin. Trots att Gottfrid ogillar dotterns val får han anledning att tänka om då det visar sig att Rudolf känner till att Gottfrid har ett okänt barn med den så kallade Zpanska flugan, som besökte staden för 30 år sedan. I denna rappa förvecklingskomedi hinner flera av stadens invånare stå som föremål för misstankar om faderskapet till Zpanska flugans son. När dessutom friaren Molgam anländer till familjen Starks boning och av misstag blir kär i väninnan Lisa istället för dottern Inga, är det bäddat för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen far till Zpanska flugans barn och är inte Molgam i precis samma ålder som den okända sonen?

Föreställningen hade premiär den 1 juli och spelades t.o.m. 1 augusti (tors-sön) på den idylliska Krusenstiernska gården i Kalmar. Året innan var föreställningen Svensson Svensson en storartad succé med 37 000 besökare och 101% beläggning. Detta år har därför arenan utökats med 100 stolar till 1035 platser för att rymma ytterligare teaterälskare!

Premiären var den 1 juli 2010 på Krusenstiernska Gården i Kalmar

Medverkande

Gottfrid Stark Peter Dalle
Harriet Stark Suzanne Reuter
Molgan Ribba Robert Gustafsson
Gösta Lagberg Per Svensson
Inga Stark Nadine Kirschon
Lisa Lagberg Polly Kisch
Rudolf Valentin Robin Stegmar
Tideman Nils Moritz
Matilda Ribba Ewa Roos
Leonard Ribba Ronny Träff
Nummerflicka Julia Sallander Hjärtstrand
Statist Simon Holmberg
Understudy Anna Rydell

Kreativt team

Producent Johan von der Lancken
Exekutiv producent Vicky von der Lancken
Regi Leif Lindbom
Manus Arnold & Bach
Bearbetning Peter Dalle
Bearbetning Robert Gustafsson
Scenograf Magnus Ahlström
Kostymdesign Camilla Thulin
Mask/perukdesign David Julio
Fotograf Mats Bäcker
Grafisk design Yourdesign/Therese Sandström
Gå med i vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och få exklusiva inbjudningar till förhandsvisningar, premiärer och mycket mer.

Klicka här & gå med Stäng
Vilka nyhetsbrev vill du ha?
Stäng
Tack för
din intresse