Vickys historia

historia

1942

Föds i Huskvarna som Lillemor Birgitta Lindberg och var ett litet busfrö, precis som en seriefigur vid namn ”Vicke”, det blev hennes smeknamn som över tid slipades av och blev till ”Vicky”

Efter avslutad grundskola börjar hon på en musikfolkhögskola med ambition om att göra karriär som sångerska.

historia
historia

1956

På hösten började hon i Nils Hasses teatergrupp som åkte runt till olika orter och spelade föreställningar. Medverkade i Folkans ungdomsrevy, sjöng på premiären i Folkets hus i Mullsjö och åkte därefter på en sommarturné.

historia
historia
historia

1959

Ringer upp Sten-Åke Cederhök i Göteborg och presenterar sig som ”Huskvarnas Britta Borg” och vill provsjunga för honom. Detta resulterade i att Vicky fick jobb i hans revyer och fick dessutom andra olika småjobb där hon fick sjunga.

historia

1961

Provsjunger för Sveriges Radio & TV till programmet ”Lasse Lönndahls Tonårsdags”. Får ett erbjudande om att följa med Cabaret Nalen på en sommarturné.

Hon ger dock upp sina planer på en sångkarriär då hon själv inte tyckte hon var tillräckligt bra.

historia

1966

Hon gifter sig med Ernst von der Lancken de flyttar till Mallorca där de bor drygt 1 år

historia

1967

Efter hemkomsten till Sverige föds sonen Johan (han arbetar i dag som producent i Vicky Nöjesproduktion).

historia

1969

Efter tre år är skilsmässan ett faktum och hon är nu ensamstående mor utan utbildning och arbete. Men åren som sångerska har givit henne vänner i branschen.

historia
historia

1971

Tillsammans med vännen och trubaduren Bengt Sändh bildar hon YTF Yrkes Trubadurernas Förening, där bl a Cornelis Vreeswijk och Fred Åkerström ingick. Vicky höll reda på var trubadurerna skulle vara och när, så de kom till rätt jobb på rätt ställe vilket inte alla gånger tidigare varit självklart.

historia
historia

1975

Hon erbjuds jobb som sekreterare åt Barbro ”Lill-Babs” Svensson, en känd och väletablerad artist, som hon kom att stanna hos i 11 år och blev med tiden mer hennes medproducent än sekreterare, de blev dessutom nära vänner.

Varm i kläderna av att ordna turnéer startar Vicky ett eget produktionsbolag där bl a Gösta Linderholm och Fred Åkerström fanns i stallet. På 70-talet var trubadurer väldigt populära så det rådde ingen brist på jobb.

historia

1988

Vicky kontaktas av Hans Alfredson och Povel Ramel, som frågar om hon kan producera deras show ”Tingel Tangel” på Tyrol. Med liten erfarenhet av nöjesproduktioners budgetarbete tyckte hon detta var ett nästintill överväldigande ansvar, men klarade det galant och showen, med premiär i januari 1989, blev en succé som gick för utsålda hus i 1½ år.

historia

1990

Nu har hennes långa karriär som producent tagit sin början och efter Tingel Tangel så följer en lång rad framgångsrika produktioner, som hon står bakom fram till idag. Dessa hittar ni under fliken ”Hall of fame”.

Nedan följer några viktiga händelser ”milstolpar” i Vickys liv.

historia
historia

1992

Ser Robert Gustafsson för första gången i ”Kulfadern” på Tyrol och tycker han är fantastisk. Hon besöker honom i logen efteråt och sa att hon var intresserad av att samarbeta. ”Jaha, sa Robert. Jag står i telefonkatalogen, du får väl ringa”. Vicky ringde naturligtvis och under kommande år har de gjort mycket tillsammans. Killinggänget på Grand, Parneviks Cirkus Party, Hotelliggaren m fl. Kronan på verket blev showen Robert Gustafssons 25-års jubileum som gick för utsålda hus i Göteborg, Malmö och Stockholm 2010-2012. Vicky säger att han har betytt mycket för henne och han är definitivt en milstolpe i hennes liv.

Får det ärofyllda uppdraget att vara producent för den svenska paviljongen på Världsutställningen i Sevilla.

historia

1997

Vicky kontaktas av Jarl Kulle och Lars Schmidt, som ville ha ett möte om Oscarsteaterns framtid. De ville att Vicky skulle ta över driften av den anrika teatern vilket minst sagt var ett stort steg. Vicky hade tackat nej två gånger tidigare och var fortfarande tveksam. Men sonen Johan fick henne att ”kasta sig ut i det okända” och göra det. Han sa ”mamma, du säger ju alltid att det enda man ångrar är det man aldrig gjort, so GO for it” och då gjorde jag det säger Vicky glatt

historia

1998

Detta var ett år då Vicky blir invald och presenterad i den prestigefulla publikationen WHO´S WHO INTERNATIONAL, samma år får hon Veuve Cliquote´s Business Woman of the Year Award. Inte illa för en busig liten tjej från Huskvarna.

historia

2001

Vicky producerar en gala i samband med Kungen och Drottningens Silverbröllop.

historia

2002

Får en Medalj i 8e graden av Kungen.

historia

2007

Vicky startar tillsammans med Robert Gustafsson och Peter Dalle sommarteater på Krusenstiernska Gården i Kalmar. Många fina föreställningar har det blivit som Lånta Fjädrar, Svensson Svensson på semester, Zpanska flugan och Hjälten från Kalmarsund för att nämna några.

historia

2011

Erhåller hon Smilbandspriset ur Kungens hand för ”att ha gjort Sverige lite gladare”

historia

2014

Vicky producerar en hyllningsföreställning på Oscarsteatern i samband med Drottning Silvias 70-års dag.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och få exklusiva inbjudningar till förhandsvisningar, premiärer och mycket mer.

Klicka här & gå med Stäng
Vilka nyhetsbrev vill du ha?
Stäng
Tack för
din intresse