Kungaparets silverbröllop

Kunglig jubileumsgala med anledning av Kungaparets Silverbröllop

”En föreställning om möten”

Det finns nog ingenting finare än att få möta varandra i kärlek, i vänskap, i glädje. Om detta handlar vår föreställning ikväll i Drottningsholms slottspark. Deras Majestäter Konungen och Drottningen har önskat att silverbröllopsdagen ska bli en folkfest för alla som samlats i parken på Drottningholm eller framför tv-apparaterna i hela Sverige.

Försommarkvällen blir skådeplatsen för ett musikaliskt fyrverkeri som bjuder på smultronställen ur operarepertoaren, instrumentalmusik i världsklass, shownummer och modern pop- och rockmusik.

Lill Lindfors är scenens musikaliska värdinna som kommer att locka oss med stor variation av artisteri och musik, som när våra hovsångare möter populära svenska och utländska artister. Ibland är dessa möten självklara, ibland mera oväntade och överraskande. När Hovkapellet spelar är det under ledning av 1:e hovkapellmästare Sixten Ehrling, maestro Alberto Holm-Garrido eller Anders Berglund beroende på vad noterna berättar. Och när vi så småningom vandrar hemåt i juninatten eller stänger av tv-apparaterna, småsjunger många av oss på en kär Taubemelodi. Andra minns kanske hellre en kärleksballad som fick kvällsbrisen att stanna upp för en stund. För att inte tala om alla vi som tycker att det måste svänga om musiken.

”Ikväll är vi alla inbjudna för att få roa oss kungligt och för att sedan ta med oss ett musikaliskt sommarminne som ska vara lätt och lustfyllt att längta tillbaka till. Att vi fick mötas en afton i den svenska naturen på den folkfest som Kungen och Drottningen önskat som ett minne av sina 25 år tillsammans med varandra, och med oss.” (Peter Ström, regissör)

Galan gick av stapeln den 19 juni 2001

Kvällens jubileumskonfrencier

Lill Lindfors

Orkestrar

Arméns Musikkår
Kungliga hovkapellet
Populärorkestern

Dirigenter

Sixten Ehrling
Alberto Hold-Garrido
Anders Berg

Artister

Mstislav Rostropovich
Gunnel Bohman
Jonas Degerfeldt
John Erik Eleby
Gunnar Lundberg
Ingrid Tobiasson
Gösta Winbergh
Bounce
Jennifer Brown
Carola
Bengan Jansson
Tomas Ledin
Maria Lundqvist
Melanie C
Kalle Moraeus
Lisa Nilsson
Orsa Spelmän
Andrej Power
Helen Sjöholm
Robert Wells

Kreativt team

Producent Vicky von der Lancken
Producent Lars Löfgren
Regi Peter Ström
Arrangör Kungliga Hovstaterna
Gå med i vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och få exklusiva inbjudningar till förhandsvisningar, premiärer och mycket mer.

Klicka här & gå med Stäng
Vilka nyhetsbrev vill du ha?
Stäng
Tack för
din intresse